Otkivci za autoindustriju

Osnovni proizvodni program danas predstavlja proizvodnja raznih vrsta otkivaka težine 0,5 – 11 kg, za klizne, zglobne i kotrljajuće ležaje, čaura različitih gravura, glavčina za različite namjene, prirubnica i drugih diskastih oblika. Specifičnost kovačke proizvodnje UNIS TOK-a, a ujedno i njena konkurentska prednost, jeste tehnološki postupak kovanja sa valjanjem, što odgovara zahtjevima za ležajne prstenove, koji se primjenjuju u najsloženijim mašinskim sklopovima. Posljednjih godina UNIS TOK se profilira kao proizvođač, čija su specijalnost srednjevolumenski prstenovi, koji se ugrađuju u ležajeve za najveća vozila marki Mercedes, Volvo, Dajmler-Krajsler, Daf, Man i dr.

Tvornica posjeduje kovačke kapacitete projektovane za oko 3 miliona otkivaka godišnje ili 7.600 tona godišnje prerade čelika, sa trendom stalnih ulaganja i povećanja kapaciteta.
Svi proizvodni procesi strogo se kontrolišu po posebnim procedurama, usklađenim sa zahtjevima kupaca, kojima se pružaju maksimalne garancije kvaliteta proizvoda i kompletan logistički servis, uključujući i isporuku na željenu adresu.

Izrada otkivaka (0,5 - 11 kg) visine do 125 mm i prečnika max. 300 mm:
   1. Unutarnji prsteni koničnih i kugličnih ležajeva
   2. Vanjski prsteni ležajeva
   3. Zatvarači klapne
0 0