Naša misija

Tvornica otkivaka i odbojno- vlačnih naprava UNIS TOK Kalesija osnovana je  1984. godine u okviru sistema UNIS Sarajevo- jedne od najvećih bosanskohercegovačkih privrednih organizacija, čije je ime, zahvaljujući izvrsnim proizvodnim dostignućima i poslovnim rezultatima, postalo prepoznatljiv znak u svjetskim  razmjerama.

Kao jedna od malobrojnih tvornica iz ovog sistema, koja je obnovljena nakon razaranja tokom rata 1992.-1995., i promjenom vlasničke strukture iz društvenog u privatno usvojen je novi proizvodni program obzirom da je tvornica radila odbojno vlačne naprave  raspadom željeznica potražnja za tim proizvodima je smanjna .

Preduzeće sa novim proizvodnim programom prstenovi za lezajeve dobijeni tehnologijom kovanja sa valjanjem ušlo je na  nova tržišta u automobilskoj industriji, te se danas naši prstenovi nalaze u teretnim motornim vozilima marker Mercedes, Volvo, Man , Scania i DAF kao i u velikom broju građevinskih mašina. Takođe je zadržan i raniji proizvodni program Odbojno – vlačnih naprava za šinska vozila.

 

Cilj nam je da na evropskom  i svjetskom  tržištu izborimo dugoročno stabilnu poziciju kao pouzdan i kooperativan isporučilac proizvoda, čiji će se kvalitet  dokazivati primjenom  u najzahtjevnijim  mašinskim  sklopovima.

 

Ostvarujući ovaj cilj, želimo doprinijeti ukupnom razvoju bosanskohercegovačkog društva i  afirmaciji njene privrede u svijetu, posebno u oblasti prerade metala i mašinske industrije, a u lokalnoj sredini  biti primjer uspješne, stabilne i perspektivne organizacije, u kojoj i sa kojom je zadovoljstvo raditi.

 

Interakcija ključnih faktora - proizvodnih mogućnosti, osiguranog kvaliteta, obezbijeđenog tržišta, stručnih, kreativnih i motivisanih zaposlenika i opšteg ugleda Društva – temelj je na kojem počiva trajna razvojna perspektiva UNIS TOK-a.

0 0